ΒΑΪΟΥ ΝΤΙΝΑ

H Ντίνα Βαΐου είναι ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας), όπου δίδαξε ανάλυση του χώρου, αστικό σχεδιασμό και σπουδές φύλου. Επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντρια του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολεοδομία και Χωροταξία» και συντονίστρια του δικτύου Erasmus «Φύλο και Γεωγραφία».

Το ερευνητικό και δημοσιευμένο έργο της εστιάζει στη φεμινιστική κριτική της μελέτης της πόλης, τα μεταβαλλόμενα χαρακτηριστικά των τοπικών αγορών εργασίας, με έμφαση στις λειτουργίες του άτυπου τομέα, τις επιπτώσεις της μετανάστευσης, ιδιαίτερα της μετανάστευσης των γυναικών, στις πόλεις της Νότιας Ευρώπης, και ειδικότερα στην Αθήνα. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και μεγάλο αριθμό άρθρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων, καθώς και μέλος της συντακτικής επιτροπής ελληνικών και διεθνών περιοδικών.

Μεταξύ των βιβλίων της περιλαμβάνονται Με τη ραπτομηχανή στην κουζίνα και τους Πολωνούς στους αγρούς. Πόλεις, περιφέρειες και άτυπη εργασία (με τον Κ. Χατζημιχάλη, Εξάντας, 1997, β΄ έκδ. 2003), Ο χώρος στην αριστερή σκέψη (με τον Κ. Χατζημιχάλη, νήσος, 2012), Διαπλεκόμενες καθημερινότητες και χωρο-κοινωνικές μεταβολές στην πόλη. Μετανάστριες και ντόπιες στις γειτονιές της Αθήνας (με ερευνητική ομάδα, L-Press και ΕΜΠ, 2007), Το φύλο της μετανάστευσης (επιμ. με τη Μ. Στρατηγάκη, Μεταίχμιο, 2009), Φύλο@ Έρευνα (επιμ. με τη Μ. Στρατηγάκη, Μεταίχμιο, 2010), La ville autrement. Questions théoriques et outils méthodologiques (με την Ειρ. Μίχα, ISTE και Wiley, Λονδίνο 2020, και στα αγγλικά Alternative Takes to the City).

ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
-25% Original price was: 15.90€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 11.93€.