ΜΠΛΕΪΚ ΝΙΚΟΛΑΣ

Nicholas Blake ήταν το ψευδώνυμο του επίσημου ποιητή της Μ. Βρετανίας Σέσιλ Ντέι-Λιούις (Cecil Day-Lewis), που γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1904, αλλά μετά το θάνατο της μητέρας του, το 1906, μεγάλωσε με τον πατέρα του στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Sherborne School και στο Wadham College της Οξφόρδης. Εργάστηκε αρχικά ως καθηγητής και δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον Νάιτζελ Στρέιντζγουεϊζ, A Question of Proof, το 1935.

Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων στο Υπουργείο Πληροφοριών (εμπειρία στην οποία βασίστηκε για το «Υπουργείο Ηθικής» στο μυθιστόρημα Minute for Murder). Μετά τον πόλεμο έγινε επιμελητής και διευθυντής στις εκδόσεις Chatto & Windus. Το αξίωμα του επίσημου «δαφνοστεφούς» ποιητή (Poet Laureate) τού απονεμήθηκε το 1968. Πέθανε το 1972 στο σπίτι του φίλου του συγγραφέα Κίνγκσλεϋ Έιμις.

Άλλα αστυνομικά μυθιστορήματά του (από τα είκοσι που έγραψε, τα περισσότερα με ήρωα τον Στρέιντζγουεϊζ) είναι: Malice in Wonderland, The Case of the Abominable Snowman, Head of a Traveller, End of Chapter, The Worm of Death, The Sad Variety, The Morning after Death. Δημοσίευσε επίσης πολυάριθμες ποιητικές συλλογές και μεταφράσεις, διηγήματα, δοκίμια και άλλα ανεξάρτητα μυθιστορήματα.

ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
-10% Original price was: 12.72€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 11.45€.
-10% Original price was: 12.72€.Η τρέχουσα τιμή είναι: 11.45€.